Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A jaký jste měli víkend vy :-)

Je pondělí a máme možnost rekapitulovat uplynulý víkend, porovnat si, jak jsme jej prožili ... + video

Alena:

Víkend byl opravdu báječný. V sobotu ráno konečně společná rodinná snídaně, protože muž musel přes týden brzy do práce. A moc dobrá. Slíbila jsem si, že v sobotu nebudu uklízet a užiju si, že se nemusíme hned převlíkat, někam jít, ale můžem společně kouknout na pohádku a můžu se zabrat do vaření bez spěchu. Děti byly překvapivě hodné, když jsem vařila, povedlo se jim nakreslit obrovské množství obrázků. Králík byl moc dobrý, společný oběd vždy potěší a slunce nás začalo zvát na vycházku. Kafčo, bundy a podzámecká zahrada, prostě pohoda hotová. Zvířata nám zvedají náladu v každou letní dobu a ani tentokrát nezklamala -viz video :-). Děti dělaly andělíčky v listí a vysloveně si to užily. Synova věta: "Můžu dnes udělat večeři já a ne proto, abych pomohl, ale tak pro radost, že vás mám rád," to bylo ocenění dne. A den získal na báječnosti příjemným posezením s mužem ve vaně se sklenkou červeného vína u komedie.

Bára:

No tak u nás nic moc. Sobota ne sobota, pospat jsem si nemohla, protože jak se to probudí, všechno to má hlad, čili hned vše pokrmit. Děcka nebylo možné dostat vůbec z pyžam a od pohádky a nakonec syn s dcerou vytahali všechny papíry co šlo, všude po kuchyni rozházeli fixy a ty svoje kresbičky, takže nejen, že jsem stála dvě hodiny u plotny a ani nestihla poklidit dům, ještě jsem musela před servírováním hnát je ten binec uklidit, jinak by to nebylo kam dát. Aspoň po obědě jsem si dala kafe, ale hned se muselo jít ven, doma bychom se ukousali nudou. Naštěstí nebylo moc zima a slunce svítilo, takže se to v podzámce dalo, protože když už tam jste po dvacáté tento rok, tak ještě aby bylo hnusně, to by byla darda. Vždycky těm zvířatům závidím, jen se tam tak paludovat, nic nedělat, za peníze z daní se jim tam starají o výběhy a krmení ... prima. Zvířata pak nemusí po svých dětech prát oblečení, když je nenapadne nic lepšího, než se celí zválet v listí. Když jsme se konečně dostali domů, chtěly po mně děcka, abych jim dovolila udělat večeři. Nakonec jsem na to přištoupila, ale chtělo to pevné nervy, sledovat ty málo namazané chleby a křivé okurky, papriku rozmačkanou ... Program na večer jsme taky žádný neměli, takže nezbylo než se spokojit s koukáním na bednu ve vaně. Korunu tomu nasadil můj, když koupil červené víno, ale já mám radši bílé.

Co mají tyto dvě kamarádky společného? Co mají naopak rozdílného? Jak daleko od sebe asi žijí, jaký mají věkový rozdíl, sociální postavení? Jak jsou asi v životě spokojené a proč?

 

Video z Podzámecké zahrady:

Autor: Zuzana Zaharowska | pondělí 7.11.2011 13:05 | karma článku: 7,18 | přečteno: 563x
  • Další články autora

Zuzana Zaharowska

Koncept kontinua a česká máma

Mnoho z vás jistě četlo knihu Jean Liedloff „Koncept Kontinua“, nebo se nějak zprostředkovaně setkalo (kniha je již ze 70. let) s postoji v něm obsaženými podobně jako já. Jak vidím některé postoje z Konceptu a naše české podmínky a zvyklosti? V krátkosti např.

23.4.2012 v 10:14 | Karma: 7,46 | Přečteno: 942x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Zaharowska

Vědí v nemocnici co dělají?

Nebo už medicinalizace zaslepila oči a zdravý rozum odešel? Možná je to záležitost jen jedné nemocnice, jednoho oddělení, ale přečtěte si, co jsem zažila já.

6.4.2012 v 10:23 | Karma: 20,47 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Zaharowska

Štěstí v pěsti 4 - Solprd

Za chladných, sychravých dní a zimních nocí, nic nepotěší více než mít malá soukromá kamínka, zdroj tepla, energie a vlídna podpeřinou. A když chlap není doma, ohřeje se tedy solsáček :-)

7.11.2011 v 10:13 | Karma: 10,19 | Přečteno: 638x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Zaharowska

Štěstí v pěsti 3 - světelná kouzla

Vyzkoušejte co dokáží s náladou světla ... žádný článek o fototerapii, jen typ na prima náladu za 10 korun :-D

15.9.2011 v 12:00 | Karma: 5,45 | Přečteno: 479x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Zaharowska

Štěstí v pěsti 2 - hlava papírová

je nejhorší! V pondělí je toho vždycky moc ... říkává mnou milovaný. Víc hlav víc ví, vaše hlava nová, hlava papírová! Pondělí je nejhorší! V pondělí je toho vždycky moc ... říkává mnou milovaný. Docela často to slyším i od jiných lidí a mnohdy to cítím sama, že v pondělí najednou po víkendu začne hlava hučet vzpomínáním na to, co je to vlastně třeba všechno udělat. Napadají nás další a další povinnosti, můžeme se cítit už předem unavení a skeptičtí. Tenhle pocit, ať už se dostavuje v pondělí či středu je nutné včas zastavit. A přestat myslet, vyladit se. Jak mohu přestat myslet? Snažím se soustředit na problém (říkejme raději projekt :-) ) A a z toho mě neustále vytrhuje Béčko. Jak se pokusím je na chvíli odložit a relaxovat, za pár sekund si vzpomenu na C,D, a E a tak pořád dokola! Kéž by za mně myslel někdo jiný! To se zařídit nedá, ale dá se zařídit, aby si to aspoň někdo za mně pamatoval! Vyrobím si papírovou hlavu :-) V GTD (Gettinhg things done - Mít vše hotovo) se tomu říká inbox. A jak si krizově inbox vyrobit? Sedněte si s tužkou a papírem a třeba s šálkem kávy, nebo jen tak do křesla, pokud máte možnost se natáhnout, do toho. Párkrát prodýchněte, nasoustřeďte se na svůj dech a na papír pište všechno co vás napadá - nic není hloupost, nic není nereálné, nic není samozřejmé - pište naprosto vše, co vás napadá a takto vypište z hlavy starosti, projekty, potřeby, od volání lékaři dětí, přes předání projektu na most u Bavorova, po spining s kamarádkou. Vypsáno? Už tam nic není? Teď, teď si může vaše pravá hlava odpočinout, chvíli zameditovat, pokusit se nemyslet, protože ta papírová to co je potřeba drží a posléze uvolněně do ní můžeme nahlédnout. Fígl formulace: Úplně nejvíc se mi osvědčilo, fomulovat na papír projekty tak, jakoby byly hotové, či jak si představuji jejich průběh. Umožňuje to konkretizovat další kroky, utřídit si, co chci, držet si víru že to dobře dopadne a taky nebýt z vypisování ještě víc v depresi. Takže formulovat například takto: Nový web spustit do konce září - NE, ale - Nový web jede od konce září Musím opravit pekárnu - NE, ale - Pekárna je opravená Stihnout se zapsat do magisterského studia a obeslat profesory s vedením diplomky - NE, ale - V pohodě a klidu stíhám zápis do studia a mám vybranou vedoucí diplomové práce Pondělí je slunečné, příjemné a bez stresu :-

12.9.2011 v 15:30 | Karma: 3,64 | Přečteno: 490x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1287x
lektor efektivní výchovy, student UTB Zlín s mezerami v pravopisu, maminka, 172cm, 50kg :-)www.zaharowska.cz

Seznam rubrik