Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Quasioptical grill do každé domácnosti v Česku!

Smyšlený minipříběh o tom jakou asi tak musí mít práci poradní orgány ministerstva práce a sociálních věcí, když ministr je fyzik :-) zcela se nezakládající na skutečném příběhu ale na skutečném paradoxu.

neznámý

Na poradě:

ministr: " Tak dobrý den, vážené kolegyně, vážení kolegové, vítám vás. Je před námi nový den, nový týden a dokonce se v našem poradním sboru objevil nový člen, čerstvý pan doktor sociologie Dalibor Měchuřina. Pane Měchuřina, vítám Vás v našem pracovním kolektivu, doufám, že zde budete spokojen, pilně se učte od kolegů. Kamilko! Kafíčko na začátek, děkuji. Jak se řeší to uchovávání plazmatu v rámci okresů?"

Karel: " Ano pane ministře, celá věc je ve fázi rozpracovaného projektu... "

ministr: " Výborně"

Dalibor ke Karlovi šeptem: " Karle jaký projekt? Jaké uchovávání plazmatu? "

Karel k Daliborovi: " Toho si nevšímej, jasňačka, prostě 'je to ve fázi rozpracovaného projektu'."

"Hmm...aha..." udiveně na to nováček.

ministr: " Až bude tedy projekt uchovávání plazmatu v okresech dořešený, pokusme se už konečně, přátelé, dát dohromady ty krajské směrnice kvazineurality a debyeova stínění. A mrkněte se na to třeba zrovna vy Dalibore, ať se nám ukážete."

Osazenstvo zasedací místnosti se na sebe rozpačitě podívá.

ministr: " Něco není jasné? "

Všichni: " Ne,ne, pane ministře jistě všechno je jasné, jistě, kvazineorealitní, no ano to co jste říkal... samozřejmě."

ministr: " No jen, že jste se tvářili jako tenkrát, když jsem navrhoval možnost termojaderného slučování pro každou prvorodičku. No co mi k tomu řeknete Karolíno?"

Kolegyně Karolína: " Ano, pane ministře, tváříme se nejspíš podobně, protože nás mrzí, že jsme na to nepomysleli již dříve, stejně tak jako na ten Váš výborný nápad s termojaderným slučováním... pro každou... no prvorodičku... Bude to práce, ale dáme se do toho!"

ministr zasněně: " Víte tenkrát, když jsem psal doktorát z plazmové fyziky, nebyl bych pomyslel, že budu sedět tady s Vámi se všemi, s takový ohromným týmem sociologů, psychologů, pedagogů a budeme společně dávat hlubší význam slovům jako 'spokojený důchod' , 'aktivní mateřství', budeme regulovat směrnice pro rozdělování dávek, řešit problémy zaměstnanosti v daných regionech. Chlapi na ministerstvu obrany mi to tenkrát ani nechtěli věřit když jsem říkal 'hoši tak od příštího týdne začínám na sociálních věcech'. Ale jo, bylo nám tam s klukama príma, probírali jsme NATO a taky..."

Kolegyně Renáta skáče do řeči: " Pane ministře, mě je moc líto, že Vám musím skočit do řeči, ale už bychom potřebovali poradu ukončit, tlačí nás čas na vypracovávání úkolů. Ještě bych tady potřebovala, abyste se mi podíval na to jak budou vypadat formuláře žádostí o průkazy ZTP, minule se nám tam vloudila chybka a je třeba novou verzi schválit a podepsat."

Pan ministr nejdřív přemýšlí: " ZTP... ano, ano... ano... to mi něco říká. Víte co, vy ostatní už běžte, my tady s Renátkou to dořešíme."

Na cigaretě, tedy té pravé poradě:

Dalibor tupě kouká do země.

Karel: " ...a dneska to bylo ještě dobrý, ještě že nechtěl vidět materiály k projektu quasioptical grill do každé domácnosti. Kde já to mám brát pořád jakési fyzikální hlody, já jsem psycholog! Hochu, taky jsem sem šel s ideály jako ty... říkal jsem si... zasadíš se o lepší podmínky při porodech, o větší variabilitu pracovních dob pro matky... přece vím, že je to důležitý, aby dítě bylo co nejdýl s matkou."

Karolína:" Ale aspoň ho nemusíš učit vyjádření na tiskovou konferenci... 'nová valorizace důchodů je ve fázi příprav, budeme se na toto téma zaměřovat, v současnosti probíhají výzkumy'... bla a bla "... nervně típne cigaretu... " Nic jdu na to."

Ve dveřích se vystřídá s Renátou, která si v rychlosti naopak zapaluje: " Než jsem tady nastoupila"...mluví k Daliborovi..." byla jsem zarytý odpůrce cigaret. Ale tohle se nedá zvládat."

Dalibor: " A proč je teda ministrem práce a sociálních věcí? Proč nedělá něco ve svém oboru. Vždyť pak musí mít zástupy asistentů a poradců. Kámoš měl pravdu když říkal.. " zvolit někoho znamená učinit jej volem"... jo. Jako vůl se pak dere kamkoliv."

Karel: " Tyjo hochu, platí tě snad špatně? Vždyť bys jinak nebral tolik kolik bereš, takže jestli si chceš udržet tenhle flek, tak se nauč kouřit a takovouhle demagogii, že by byl ministr profík v oboru svého rezortu rychle zapomeň, jinak nás všechny vyrazí."

Doma:... Dalibor s přítelkyní vaří večeři u televizních novin. Z televize se ozývá hlas ministra: "...nová valorizace důchodů je ve fázi příprav, budeme se na toto téma zaměřovat, v současnosti probíhají výzkumy..."

 

No jo. Senátní volby se blíží a když se podíváme na stránky senátorů, které jsme zvolili minule, jsou to z valné většiny ekonomové, strojaři, inženýři, pedagogové nehumanitních předmětů. Samé humanitní " prolidské" obory, že jo :-).

Zkuste do googla, kamaráda, klepnout Petr Nečas, najdete životopis a profesní orientaci například ministra práce a sociálních věcí. Toho co pak denně ovlivňuje životy důchodců, dětí, mamin... a co vlastně všech :-)

Na stránkách a stejně tak jsem se dostala i podrodbějšímu zkoumání seznamu senátorů ( těch současných) a odkazů na jejich osobní stránky. Google- senát a je to tam.

Že nemáte čas? Jsem s Vámi, já taky ne. Prohledávat, pídit se, koukat na televizní diskuze, procházet jména kandidátů a hledat si někde informace o nich. Ale prozatím to vypadá tak, že jsme si do vedení státu zvolili všechny možné, jen málo těch, co chtějí dělat něco pro lidi.

Jestli oni s tím třeba trošku nepočítají, že mi nemáme čas. Vlastně i díky této matematice můžeme poblíž parlamentu ucítit i smrádek peněz z kapes mafie. Protože ten, kdo má nejvíc peněz na svou kampaň, je nejvíc vidět, nejvíc volen a nejvíc těm, co mu k tomu být viděn pomohli, zas na oplátku pomůže.

Nebo že bychom volili toho kdo měl tentokrát nejhezčí kravatu? :-)

Už se těším na svůj osobní quasioptical grill

Autor: Zuzana Zaharowska | pondělí 13.10.2008 8:01 | karma článku: 9,27 | přečteno: 808x
  • Další články autora

Zuzana Zaharowska

Koncept kontinua a česká máma

Mnoho z vás jistě četlo knihu Jean Liedloff „Koncept Kontinua“, nebo se nějak zprostředkovaně setkalo (kniha je již ze 70. let) s postoji v něm obsaženými podobně jako já. Jak vidím některé postoje z Konceptu a naše české podmínky a zvyklosti? V krátkosti např.

23.4.2012 v 10:14 | Karma: 7,46 | Přečteno: 943x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Zaharowska

Vědí v nemocnici co dělají?

Nebo už medicinalizace zaslepila oči a zdravý rozum odešel? Možná je to záležitost jen jedné nemocnice, jednoho oddělení, ale přečtěte si, co jsem zažila já.

6.4.2012 v 10:23 | Karma: 20,47 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Zaharowska

A jaký jste měli víkend vy :-)

Je pondělí a máme možnost rekapitulovat uplynulý víkend, porovnat si, jak jsme jej prožili ... + video

7.11.2011 v 13:05 | Karma: 7,18 | Přečteno: 563x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Zaharowska

Štěstí v pěsti 4 - Solprd

Za chladných, sychravých dní a zimních nocí, nic nepotěší více než mít malá soukromá kamínka, zdroj tepla, energie a vlídna podpeřinou. A když chlap není doma, ohřeje se tedy solsáček :-)

7.11.2011 v 10:13 | Karma: 10,19 | Přečteno: 638x | Diskuse| Ostatní

Zuzana Zaharowska

Štěstí v pěsti 3 - světelná kouzla

Vyzkoušejte co dokáží s náladou světla ... žádný článek o fototerapii, jen typ na prima náladu za 10 korun :-D

15.9.2011 v 12:00 | Karma: 5,45 | Přečteno: 479x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15,  aktualizováno  15:50

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

V Německu zemřeli dva pobodaní Ukrajinci. Policie podezírá 57letého Rusa

28. dubna 2024  15:28

V areálu nákupního centra v bavorském městě Murnau am Staffelsee byli v sobotu večer nalezeni dva...

Ruské vojsko dobylo další ves, hlásí Moskva. Padnout měla Novobachmutivka

28. dubna 2024  14:27

Sledujeme online Ruská vojska dobyla další vesnici v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny, Novobachmutivku, uvedlo v...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek

28. dubna 2024  12:58,  aktualizováno  14:25

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1287x
lektor efektivní výchovy, student UTB Zlín s mezerami v pravopisu, maminka, 172cm, 50kg :-)www.zaharowska.cz

Seznam rubrik