Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

automaticý generátor odpovědí

9. 7. 2008 8:29
Voda

výborná zmínka o balené vodě a pití rukama. Hned jak bude stav vod takový že budou moci kojenci pít tu přírodní jdem na to a ubude další petka. Pít v přírodě je risk, pořídit si studnu vlastní musí být super, ale kdo tu možnost má a navíc i toto je kontrolováno, spojeno s okrajovými výdaji byrokratickými, poplatkovými a za zbudováni studny...

0 0
možnosti

pavel 99

9. 7. 2008 17:53
Re: Voda

a jyký "stav vod" byste si představoval? Jako z vesnické studny kousek od hnojiště? Problém totiž není ani tak s vodou, jako s těmi kojenci - slabší jedinci bývávali "eliminováni" a těm silným voda nevadila. (Ostatně kojenci existovali i v dobách, kdy si lidé studny nekopali vůbec.) A tvrdit, že dříve veškerá povrchová voda  bývala "průhledný křišťál", bych si rozhodně nedovolil.

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

9. 7. 2008 19:41
Re: Re: Voda

Omlouvám se, moje chyba nemám psát v náznacích. Pít kojenci je použito spíše jako příměr kvality vody. Voda co je jen tak v přírodě není k pití ani pro dospělého, sniženou imunitu, zvýšenou koncentraci těžkých kovů v krvi, alergie, žaludeční potíže mimo jiné toť stav hlavně těch povrchových vod NYNÍ ne dříve. Ti silnější nemusí chytit nic, ti slabší snad i zemřou;-D a pokud se budeme timto pravidlem řídit dále tak jako dřív, za středo-staro-pravěku tak zrušíme i zdravotnictví. Já se tomu nebráním, přirozený výběr. A pak až se jednou šeredně někde zraníte eliminujeme Vás bohužel. Ale je to taky způsob.

0 0
možnosti

pavel 99

9. 7. 2008 22:31
Re: Re: Re: Voda

no já jsem ty náznaky pochopil jako nostalgické volání po zlatých časech, kdy byly samé "křišťálové studánky co nejhlubší je les" a snažil jsem se naznačit, že asi nelze vytrhávat, co se hodí. Museli bychom to přijmout se vším, co tehdejší doba přinášela - tedy i tou přirozenou "eliminaci". A nikde jsem nenaznačil, že by se mi právě toto líbilo, právě při vědomí, že coby člověka zhýčkaného podmínkami dnešní civilizace, by byla pravděpodobnost oné přirozené eliminace mé osoby velmi vysoká.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1287x
lektor efektivní výchovy, student UTB Zlín s mezerami v pravopisu, maminka, 172cm, 50kg :-)www.zaharowska.cz

Seznam rubrik