Diskuse

Kuřim a vina

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lesicatko

14. 7. 2008 0:57
Kríza rodiny ?

To hádam nie,to je príliš silné slovo.V kríze je manželstvo, cca 50 % úhrnná rozvodovosť v ČR  v kríze je demografia ako v SR, tak v ČR,  za krízový možno označiť stav, keď v ČR je najvyšší počet detí v detských domovoch na obyvateľa z okolitých krajín, za kritické zrútenie mechanizmu ochrany opustených detí možno označiť aj Kuřimskú kauzu - ale kríza rodiny to nie je.

I Keď ako poukazuje Jan Keller v knihe Súmrak sociálneho štátu, niečo sa s rodinou deje.Dokonca poukazuje aj prečo sa to deje a aké to má dôsledky.Ano, v tej defamiliarizácii rodiny / Esping - Andersen / sa skrýva aj ten všadeprítomný štát, ktorý ale nevie vychovávať, práve tendencia rušenia detských domovov a ich nahradenie systémom pestúnskych, profesionálnych a adoptívnych rodín, pretože štát zlyháva pri výchove v ústavoch poukazuje na nenahraditelnosť rodiny.Rodina bude možno iná, pestrejšia,  ale prežije.Nesúvisí ale ten Kuŕim skôr  tým,že sa stráca vžťah medzi rodinami a zosilňuje sa medzi rodinou a štátom ?

0 0
možnosti
AGO

automaticý generátor odpovědí

14. 7. 2008 8:00
Re: Kríza rodiny ?

myslim, že to co je zde napsané se dá v označit za krizi rodiny. Krize manželství, něco se dějící s rodinou, rodiny se odcizují a váží ke státu, lidé se odcizuji od rodiny a nahrazuji si ji státem ( což jsem už psala ve článku "patriotismus a vlastenectví místo lásky", který na tomto blogu ještě nemám. Jde o to jak to nazveme. Výbroný příspěvek

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1287x
lektor efektivní výchovy, student UTB Zlín s mezerami v pravopisu, maminka, 172cm, 50kg :-)www.zaharowska.cz

Seznam rubrik