Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

svarak z krabicoveho vina

5. 8. 2008 14:21
k +

Karma up - za celý článek, ale hlavně za tuto větu "

Ale mějte na paměti, že tohle je svět dětí, ony to tu budou řídit a tak jak je naučíme svět vést tak ho povedou". 

0 0
možnosti

Karelur

4. 8. 2008 23:20
Ano, mateřství bere každy jinak..

Načtěstí pak máme tyhodné tety v Klokáncích a sbírky Kuře...http://havirovsky.denik.cz/zpravy_region/20080503adopce.htmlZdravotníky v místní nemocnici zneklidňují počty dětí, které matky nechávají k adopci. Jen za první tři měsíce letošního roku je jich stejně jako za celý loňský rok. Pracovníci ze sociální sféry otevřeně říkají, že matky rodí pro peníze.

0 0
možnosti

svarak z krabicoveho vina

5. 8. 2008 14:23
Re: Ano, mateřství bere každy jinak..

Malý, politicky nekorektní dotaz: Jakou VELICE převažující barvu mají tyto odložené děti? Že by trochu dohněda? Proč kvůli jedné příživnické minoritě trestat plátce daní v okamžiku, kdy se dosavadní plátci dočasně mění na příjemce dávek?

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

4. 8. 2008 17:24
Proč to píšu

V článku nechci agitovat za zvýšení dávek, to je dost složitý problém, ale za jejich větší flexibilitu a za motivování maminek jinými než ekonomickými směry. Tento můj článek vznikl z popudu jiného- bohužel jsem se snížila k dělení maminek na

ty a tam ty a tydle ty, ikdyž to je záležitost každé a jejího svědomí, chtěla

jsem jen vystoupit proti blogu " Výchova robátek i těch cizích je věc

veřejná", který podle mne křivdí těm maminkám ne co JSOU dobré ( kdo to

posoudí), ale těm co se snaží.

0 0
možnosti

zajicek8

4. 8. 2008 17:21
Autorce

Postupem let zjistite, ze pouze hrstka rodicu se aktivne venuje svym detem. A tyhle rodice budete potkavat tak jak dite poroste na plavani kojencu, cviceni pro nejmensi, fletne predskolaku, keramice, rytmice, lidusce a pote na prijimackach na gympl. Az se mi zda, ze to tolik proklamovane vrozene a zdedene IQ je pouha fama, protoze pri jeho mereni se nikdo nepta, kolik podnetu jste svemu diteti poskytli.

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

4. 8. 2008 17:27
Re: Autorce

jen hrstka a to je škoda. A já jsem ráda, že ty hrstky vidím i kolem sebe a není fér jim dát nálepku- " s děckem doma, přítěž plátců daní "

0 0
možnosti

Lady Tottington

4. 8. 2008 16:36
Mila autorko, to je marne, to nevyresite

Me treba pripada zbytecne porodne, proc se nezrusi porodne? Matky dostavaji rodicovske prispevky a maji zaplacenou materskou dovolenou, nac jeste platit za to, ze nekdo nekdo porodil? Kdyby se tato castka zrusila, stat by usetril a mohl penize venovat jinam.

RP se vyplaci, i kdyz matinka chodi do prace, ale nesmi dite nechavat porad ve skolce, ale znam vynalezave matinky, ktere dite daji na starosti kamaradce, ktera ma take deti a hura do prace, maji dvoji prijem, plat z prace a prispevek na materske? Trosku prehnane, dle meho skromneho nazoru.

Dnesni zeny chteji byt strasne moderni, ctou braky jako Cosmopolitan, maji pocit, ze zena v domacnosti je lina baba, ktera je tupa, a tak zustala doma. Cim dam vic se deti davaji do skladovacich prostoru alias materskych center.

Pro zvidave, ziji v cizine, nemam zadnou formu materske, nikdy jsem nic nedostala, jsem Hausfrau a jsem v pohode. Nic ceskym nanynkam nezavidim. Jen mi dnesni matky pripadaji jako macechy.

0 0
možnosti

Vikina

4. 8. 2008 16:50
Re: Mila autorko, to je marne, to nevyresite

Víte madam, Vy si můžete dovolit být Hausfrau, protože muž zřejmě vydělává dost. Naše maminky to nyní mají poněkud horší, mnohé (ty obyčejné) žijí na pokraji chudoby a jsou rády, když dají dětem aspoň najíst.

A kam myslíte, že by náš zločinecký stát věnoval peníze, ušetřené na porodném? Poslanci by si prostě zvýšili platy + různé příplatky, aby měli nejen na rodinu, ale i na milenky (sakra, vždyť ty holky také chtějí nadstandartně žít). Ono se to ze státu, kde vládne aspoň nějaké právo, dobře poučuje, zkuste si žít tady.

0 0
možnosti

tompec

4. 8. 2008 16:24
Uklidněte se

Nevím co tady řešíte, jiná možnost než zůstat s dítětem doma tady není, pokud nejste tak bohatí, že si můžete dovolit chůvu. Myslím, že v dnešní době je 7600 Kč, při nákladek na dítě (když máte dvě malé děti, o tom ani nemluvím), skoro nedostačující. A soudit, která matka je dobrá, a která špatná Vám nepřísluší. (jako kdyby to v minulosti bylo jiné). Žádné výhody pro maminky na matěřské nejsou a nebyly.  Poslední dobou se tady objevují samé stupidní články na toto téma, což je smutné. :-(

0 0
možnosti

lodare

11. 8. 2008 11:51
Re: Uklidněte se

7600 Kč je málo?Za stejnou částku chodí jiné ženské do práce  na plný úvazek, platí si dopravu a tu péči o rodinu mají také, tak jako Vy. Vy máte stejnou sumu na ruku, zdravotní pojištění neplatíte a jste doma s dítětem. Nechci nic slyšet o výchově daňového poplatníka / není jisté, zda bude v budoucnosti poplatník nebo spíše pobírač dávek / .Dítě jste si nepořizovala kvůli Kalouskovi, ale kvůli sobě.Životní úroveň rodiny je tedy na otci dětí .Zvýšením rod. příspěvku by se zcela nivelizovala  hodnota práce versus příspěvek na MD, narůstaly by i skupiny věčných,nikoli pečlivějších matek,  a i skupina nepoužitelných žen na pracáku, kterým po sladkém , dobře placeném dlouholetém pobytu kvalifikačně  ujel vlak , nebo došly dávky.

0 0
možnosti

CHYREN

4. 8. 2008 15:59
Jde o to, nevyplácet dávky plošně..

vždycky a u každého podobného sociálního problému by se mělo rozlišovat..samozřejmě, ti co jsou natolik soběstační, že stát ke své podpoře vůbec nepotřebují..( a také odvádějí daně ) by měli být oceňováni. Třeba daňové úlevy?

Naprosto souhlasím v tom,že za mateřství se žena stydět nesmí..naopak, měla by se jím chlubit a být na to pyšná. Bohužel modrobolševici..jsou a budou jiného názoru vždy.

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

4. 8. 2008 17:21
Re: Jde o to, nevyplácet dávky plošně..

Řeší se to plošně, protože politici jsou líní a chtějí mít vytvořený jeden systém na vše a to všude. Nespravují stát jako několikero pospojovaných víceméně soběstačných zahrádek, pěkně obhospodařovaných, neřeší se problémy individuálně. Řeší se tak, že se finance a kvalita služeb soustředí do určitých lokalit, tam kde z toho politici a jejich kamarádi z velkých firem můžou participovat. Ale to je na jiný článek.

0 0
možnosti

Jack777

4. 8. 2008 15:32
...

Nejhorší je typ ženských, které nic neumí, jsou líné, hloupé, jsou v podstatě k ničemu a mají vysoké nároky. Tzn. jediná jejich možnost, jak si zajistit vysoký standard je, najít si bohatého manžela a nechat si udělat dítě. A takové nejvíc křičí, že chtějí, aby se za mateřství platilo jako za práci...

0 0
možnosti

samica

4. 8. 2008 15:01
vy jste teda

Kopani mistnich psychopatu do bezbrannych a nevinnych me jiz natolik znechutilo, ze jsem se sama chystala neco napsat. porad jsem premyslela, jak to mam co nejlepe vyjadrit tak aby to bylo na racionalnim zaklade a je jen jakysi pocitovy vykrik do tmy a nakonec vidim ze bych to asi lepe nesvedla jako Vy. Dekuji vam moc za to, ze se zastavate nevinnych. Proti skutecnym zloradum si nikdo netroufne, ale na tech, kteri se nedokazi branit, na tech si vyleje zlost kdejaky magor

0 0
možnosti

Zuzana Hejná

4. 8. 2008 14:56
ještě, že mám děti velké...

takže se mě to tolik netýká. Ale v zásadě nechci, aby mě stát motivoval ke správnému chování a ke správné péči o děti. 

Z jednoho prostého důvodu: neboť stát rozhoduje, co je správné....Chci o tom rozhodovat sama. Ať jde o výchovu dětí nebo o úspory na důchod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1287x
lektor efektivní výchovy, student UTB Zlín s mezerami v pravopisu, maminka, 172cm, 50kg :-)www.zaharowska.cz

Seznam rubrik