Diskuse

Výkrmna

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

automaticý generátor odpovědí

19. 8. 2008 12:19
Co je to zdravá strava

Tento dotaz je tady kladen na mě často. Můžu vám ale akorát říci co je zdravá strava podle mě, ale i tak to rozhodně není otázka která by se dalala popsat v pár řádcích na diskuzi nebo by byla dost krátká na blog, pokud bych to chtěla popsat dobře. Takže postupem času se tady něco podobného objeví, ale ne teď .Jak budu mít minutku hodím sem kdyžtak odkaz na nějaké stránky popřípadě knihy či organizace kde se o tom můžete dozvědět poradit se a i si nechat posoudit třeba právě ten váš jídelníček někým opravdu od fochu.

0 0
možnosti

Zuzana Hejná

18. 8. 2008 13:05
dřív se to jmenovalo SRPŠ

dneska něco jako Rada školy nebo co. V každém případě  je složena z AKTIVNÍCH rodičů, kteří  chtějí něco ve školce změnit. Třeba stravování.

0 0
možnosti

dajana.p

18. 8. 2008 12:48
panebože!!!

Co to je ta "nevýživa"? Chleba s pažitkovou pomazánkou a ovocný čaj, polévka drůbeží s nudlemi, maso s rýží, banán a ovocný čaj, mysli tyčinka a ovocný čaj...

To vašemu dítěti dáváte dobrou vodu a knekebrod nebo co?

0 0
možnosti

dajana.p

18. 8. 2008 12:50
Re: panebože!!!

a jakých 5 jídel? pokud vím, tak mají jídla 3: dopolední svačinu, oběd a odpolední svačinu

0 0
možnosti

fifi16

18. 8. 2008 12:37
A co je

teda ten zdravý střed, který vám chybí? Mámdojem, že "to" ženete do extrému. Strava ve školkách se řídí normami.Sice většinou socialistickými, ale normami. Je na diskusi jestli jídla podle těhle norem jsou zdravé více či méně. Rozhodně ale strava ve školkách není nezdravá či nebezpečná. Myslím, že dokonce můžeme být rádi, že se ve školkách vaří. Není to v mnoha státech na světě tenhle servis. A protože jsem již nějaké ty státy světa navštívil, vím, že nám závidí  systém školního stravování.

0 0
možnosti

MiroTR

18. 8. 2008 12:41
Re: A co je

R^ Souhlas.  Jen bych dodal, že i když vaří podle stejných norem, je to leckdy velký rozdíl. Ale to už je věc rodičů a obce, jakožto zřizovatele.  Podle norem se dá vařit dobře a zdravě.

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

18. 8. 2008 12:22
Obvyklé

Ano s těmito hlasy se setkávám často a je jistě zdravé znát takovou tu zdravou střední cestu. Ale pokud si vezmu, že tři jídla z pěti denních jídel mého syna bude tvořit jak to říci stručně " tahle nevýživa" je to prostě většina jeho denního jídla a je to pro mne nepřijatelné. Pokud maminka dává svému dítěti sladká pitíčka a ty sušenky jakože pro dítě z reklam, nevím, zda je její motivací ZDRAVÁ VÝŽIVA NEBO JEN IMAGE.To totiž se zdravou výživou nemá co dělat. A pro dítě by nebylo zdravé ani to zrní. Čili je potřeba nějaký ten střed a tím ale průměrná kuchyně dnešních školek rozhodně není.

0 0
možnosti

BoboHml

18. 8. 2008 11:38
Vždyť to vůbec nevadí.

To není jen o stravě,ale o tom jak dítě tráví volný čas.Jsem si jist,že spousta z nás si vzpomene na své dětství a kolik svého času prožili hraním venku.Navíc dnes spostě maminek vadí obyčejná strava,ale  nevadí přeslazená zdravá pitíčka(i 7 kostek cukru na 2  deci),"zdravé"čokoládové tyčinky jak nám vsugerovává reklama.

0 0
možnosti

dajana.p

18. 8. 2008 11:18
Jak myslíte,

ovšem nemáte pocit, že svoje dítě tím pádem trošku "vyšoupnete" z kolektivu? Syn chodí do školky třetím rokem a vím, že se předhánějí, kdo si přidal chlebík s pomazánkou a podobně.

0 0
možnosti

fifi16

18. 8. 2008 11:09
Nechcete, nedávejte ho tam.To je alternativa.

Bohužel si budete muset zvyknout na většinu.To by také mohl přijít Žid, že chce jen košer, muslim nechce vepřové, hinduista hovězí, tomu nechutná kuřecí. Zůstala by pak snad jen topinka s česnekem.Mám syna ve školce, chodím pro něho a občas se na jídelníček podívám. Sám bych chtěl mít tak pestrou stravu jak mají tam. Hrachovku jsem neměl snad od vojny.

0 0
možnosti

Hucul

18. 8. 2008 10:50
Ono se nic nestane...

... kdyz si prcek da housku a sladky caj. Nemusi se zivit alternativne uz odmala. A mimochodem, verim, ze se da se skolkou domluvit i na tom, ze rano se svacinkou donesete i obed k ohrati a oni ho Vasemu diteti naserviruji.

0 0
možnosti

Polárníliška

18. 8. 2008 10:20
Taková houska s pomazánkou a čajem, to je fakt svinstvo...

Jak píše diskutér výše, chvála bohu, že naši byli normální a nenutili mě jíst pouze zrní a tmavé pečivo, abych neměl v jídle náhodou éčko...

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1287x
lektor efektivní výchovy, student UTB Zlín s mezerami v pravopisu, maminka, 172cm, 50kg :-)www.zaharowska.cz

Seznam rubrik