Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

šedý vlk

4. 10. 2008 20:42
Prázdné řeči,

nic jiného.:-©

0 0
možnosti

Bjornel

6. 10. 2008 11:14
Re: Prázdné řeči,

Váš výrok není podpořen žádným argumentem a tím se paradoxně sám stává naprosto prázdným.

Autorka předložila jednoznačně definovaný návrh se kterým se já osobně můžu jen ztotožnit. Zkoumaním příčin můžeme docílit toho aby neumíraly další děti.

0 0
možnosti

wiki5.5

20. 8. 2008 14:58
vite

 jsou chronicke choroby, ktere lecit nelze a vyresi je teprve smrt. Patologicti vrazi urcite mezi ne patri (aspon podstatna vetsina). Nechapu proc chcete se snazit lecit neco co je predem ztraceno. Svedomi, ze jste ani skrze justici neposlala nekoho na smrt? A co svedomi, ze tento clovek se muze dostat na svobodu a zabit nekoho dalsiho, treba vase dite?

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

20. 8. 2008 21:37
Re: vite

to přirovnání k chorobám mám ráda. Zájem o psychosomatiku máme v rodině, kvůli chronickým nemocem, kterými trpí muži našeho rodu, jako je lupénka a sklony k depresi. Je to jen můj pohled na základě určité zkušenosti, ale na chronické nevyléčitelné nemoce( i ty tělesné), které se musejí táhnout i třeba přes několikero generací a nejdou vhodným zásahem vyléčit, nevěřím. Mnoho tělesných onemocnění už se podařilo zmapovat a alespoň snížit úmrtnost. Proč se snažím? Možná "nevyhladíme" pedofilii, ale mě bude uplně stačit, když se zamyslíme třeba nad tím, jestli věnujeme takovou péči jako nemocem tělesným i těm duševním a sociálním. Mnoho psychiatrů a psychologů cítí potřebu zvýšit informovanost lidí o duševních nemocech právě v zájmu této prevence.

0 0
možnosti

misaviki

20. 8. 2008 14:58
Trest smrti ne!

Trest smrti jakožto fyzická forma trestu NEMÁ CO DĚLAT V DEMOKRATICKÉ POKROKOVÉ CIVILIZACI. To můžeme začít sekat ruce, používat mučení při výsleších apod. V případně duševně nemocných to stejně nic neřeší, udělají to stejně - a potrestáni nebudou, právě proto že jsou nemocní, absolvují jen psychiatrickou léčbu. Trest smrti není nic jiného, než pomsta. To můžeme zavést lynchování nebo veřejné kamenování, ať se každý zúčastní a vybije svůj vztek, tak jako v mnoha muslimských rájích - opravdu chceme klesnout na jejich chabou úroveň? Nebo zavést účast dětí školou povinných na popravách jako součást občanské výchovy po vzoru Číny? Znovu zavedení trestu smrti by znamenalo krok zpět ke středověku a počet násilných činů by to stejně nesnížilo.

0 0
možnosti

belgian chocolate

20. 8. 2008 14:39
funkce trestu

1) odstrašení (u trestu smrti jsou o této funkci pochyby)

2) ochrana společnosti - odstranění nebezpečného jedince (trest smrti definitivně plní)

3) učinění zadost spravedlnosti (trest smrti plní, kdežto propuštění vraha na svobodu po několika letech je výsměch pozůstalým)

4) společenské povědomí, že zlo bude trestáno (trest smrti plní)

tudíž 3 ze 4 definitivně a další pravděpodobně, to není špatné

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

20. 8. 2008 14:51
Re: funkce trestu

o fukci trestu není pochyby, ještě tu prevenci posílit...

0 0
možnosti

WIFI

20. 8. 2008 13:49
ale řeší

Trest smrti účinně eliminuje riziko recividy. Takže každej má  maximálně  jeden pokus.

V dnešní době, kdy lze mj. s pomocí DNA prokázat čin na nějakých 99 % a více, jsem pro zavedení trestu smrti vrahy, únosce nebo pedofily. Tihle lidi se nikdy nenapraví, nikdy v kriminálu nemůžou odpracovat škody, co napáchali a po propuštění (řádném, podmíněném) v činnosti pokračují, záhy se vrací za katr a celé se to opakuje.

0 0
možnosti

Santa

20. 8. 2008 14:07
Re: ale řeší

Hmm, a viděl jsi jakým způsobem se pracuje s DNA u nás? Tohle není Kriminálka Miami, ale PČR, sbor neschopných sdružených ve sboru státních zástupců a parta alibistů a mafiánů na pozici soudců.

Projdi si prosím rozsudky za poslední dobu a zjisti si procento, kdy byl někdo odsouzen na základě přímých a jednoznačných důkazů (otisky, biologické stopy). Mylím, že tě to nepotěší. Tento systém je svou zneužitelností děsivý už teď, bez trestu smrti.

0 0
možnosti

grinderman

20. 8. 2008 11:09
mila zlata tohle mas v 'O autorovi'

...A tak mi vadí, že se utvořila spousta systematických názoru a postupů a postojů a kdesi cosi všehosi co nám, lidem, má život znepříjemnit...

a presne to chces zavadet, dik nechci zit ve state kde budou 'BETONOVÉ ZÁKLADY SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÉ PREVENCE'

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

20. 8. 2008 12:11
Re: mila zlata tohle mas v 'O autorovi'

Tak mi popište co to ty betonové základy sociálně patologcké prevence podle vás jsou a co si vy osobně pod tímto pojmem představíte? Proč by vyústěním těchto studií a kazuistik měl být v konečném důsledku opět nějaký systémy, co nám život znepříjemí a bude nás hlídat.

0 0
možnosti

nihilistic.bird

20. 8. 2008 10:58
vrazda jako bonus

To male procento pedofilu, pro ktere je vyse trestu stale relevantni navic obet po zneuziti jeste zabije, protoze tim snizi riziko odhaleni, nicmene tou vrazdou jiz NEzvysi hranici trestu. Otazka pro zastance trestu smrti: Vyplati se to?

0 0
možnosti

belgian chocolate

20. 8. 2008 11:21
Re: vrazda jako bonus

ano, protože po propuštění nezavraždí další dítě

0 0
možnosti

Zuzana Hejná

20. 8. 2008 10:26
nojo,

když vy pořád chcete mít nějaký normativ pro předcházení nesprávného chování...

Zkuste začít u sebe, třeba přestaňte mazat články, které se vám znelíbily.

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

20. 8. 2008 12:18
Re: nojo,

Proč? Mažu články ve kterých mám pocit, že se opakuju. Taky chci třeba dát důraz na články jiné, které pro mě mají větší hodnotu. Proto to sem tam promáznu ať nikdo nelistuje horama něčeho co je omáčka. K tématu se pak třeba vrátím s jiným stylem o něco jej rozšířím a podobně. Většinou to promažu až vidím, že lidé už nepíšou do diskuzí, takže článek pro mě přestane plnit funkci náhledu do jiných názorů. A co se diskuzí týče tam nemažu nic, jak se tady někdo vyjádřil, že jsem ho smázla. Ztratila by pro mě diskuze smysl.

0 0
možnosti

mammamia

20. 8. 2008 10:23
takze bychom

kazdy stravil pul zivota sestavovanim rodinnych anamnez...........to je stejne jako chodit 20 let na psychoterapii a stejne se dozvedet to, co vam muze rict kamaradka behem 5 minut u kafe..........

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

20. 8. 2008 12:57
Re: takze bychom

jestli mi vaše kamarádka umí vyjmenovat základní negativní činitele které mohou odstartovat v člověku třeba interminentní explozivní porucha osobnosti, jestli dokáže s určitostí popsat nakolik jsou sklony k pedofilii dědičné či ovlivněné vývojem, který vývojový element je společný rodičům, kteří týrají své děti atd. adt. Tak s tou já chci na kafe taky :-D

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

20. 8. 2008 10:14
Nebezpečí

S předchozím příspěvkem bych neměla jak nijak extra nesouhlasit, nejsem vyloženým odpůrcem trestu smrti, jen se musim přiklonit k příspěvku od Santa, že je nebezpečí v tom zneužití. Jak se ukazuje třeba ze spojených států. Takový trest už zpět prostě nevezmete a v atmosféře naší korupce a právě odbývání vyšetřování je hodně těžké ho použít.

0 0
možnosti

Santa

20. 8. 2008 10:18
Re: Nebezpečí

Jak "od Santa"? Jsem zviřátko nebo co? Nejsem žadné santo obecné, takže prosím trochu skloňování.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1287x
lektor efektivní výchovy, student UTB Zlín s mezerami v pravopisu, maminka, 172cm, 50kg :-)www.zaharowska.cz

Seznam rubrik