Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alex hart

20. 8. 2008 16:28
Především chybějí dobří odborníci ve vedení státu a obcí -1-

Vážená autorko,

problém naší země není zdaleka jen v tom, že má někdo náležité znalosti, které přebije motivace ekonomického hodnocení, jak píšete Vy, ale naopak v tom, že na rozhodujících místech chybějí odborníci. Nebo ještě přesněji řečeno, že na rozhodujících místech jsou lidé, kteří vystudovali nějaké ekonomky, sociologie, a podobné vědy, ale mají zasvěceně rozhodovat o mnoha technických a jiných záležitostech. Těm lidem prostě chybí i ty nejzákladnější znalosti z oborů které mají řídit, natož aby měli nějaký širší rozhled. Je to prostě tragédie. Právě proto jsme my Češi vnímáni v zahraničí jako národ blbců. Je to dáno především naší politickou reprezentací. On kdejakej moula, kterej nemá tu kázeň, trpělivost a nadání, aby vystudoval medicínu, či techniku, jde na ekonomku a podobné "lehké" obory. Výsledkem jsou pak lidé, kteří bez dostatečného matematického a celovědního obecného základu mají dojem, že můžou přes ekonomiku řídit v podstatě cokoliv.

0 0
možnosti

alex hart

20. 8. 2008 16:29
Především chybějí dobří odborníci ve vedení státu a obcí -2-

Opak je ovšem pravdou. Oni takoví lidé neznají pořádně ani tu ekonomiku, natož pak ty navazující obory, které by měly řídit. A už vůbec nemajíá páru o mezioborových vazbách. Přitom dobrý státník a politik by měl mít především systémové myšlení a chápat širší přírodně fyzikální, technické, ekonimické a historicko společenské souvislosti. To ale nelze bez toho, že by skutečně studovali (alespoň v základech) ty uvedené obory. V zahraničí se to řeší tím, že takoví lidé potřebují absolvovat prestižní školu (která je potřebnou teorii naučí) a mít i potřebné praktické schopnosti z řízení lidí. U nás, bohužel, kdejaké jelito řídí něco, čemu pořádně nerozumí, a to ani odborně, lidsky, přírodně, prostě ani nijak.

Za nás to bylo tak, že spolužáci, kteří nestačili na obtížnější obory, šli studovat na ekonomku. Dnes je to myslím velmi podobné.

0 0
možnosti

fifi16

20. 8. 2008 16:16
Není-li

lepší nemít vůbec žádné sociology a politology. Vyžírci bez důvodu existence jsou všichni. Mezi ně patří i analytici.

0 0
možnosti

SID09

20. 8. 2008 16:23
Re: Není-li

Moje řeč. Vím jak se dělaly některé sociologické průzkumy, do kterých jsem trochu viděl. Jsou to vyhozené peníze. Tudy cesta nevede! A politologové ? Ti jsou ještě horší. Nic o životě neví, jsou zaberveni podle svéhochlebodárce a do všeho se snaží kafrat a udílet hraběcí rady. Mám dojem, že v jedné hospodě 4 cenové skupiny najdete víc moudra, než u všech Vámi navrhovaných odborníků z celé ČR.

0 0
možnosti

Honzzza

20. 8. 2008 14:31
Co furt máte s tím nadpisem?

Já v něm žádnou chybu nevidím (možná je už opravená).

Jinak co se týká článku samotného, tak vlastně nevím, o co vám jde - vždyť je přece známé, že peníze jsou vždycky až na prvním místě. A dokonce i Richard Muller zpívá, že "štěstí je krásná věc, ale prachy si za něj nekoupíš". ;-D

0 0
možnosti

automaticý generátor odpovědí

20. 8. 2008 14:11
provedu

Maminko ta se ti povedla, teď říkal můj;-D;-D chyb mívám hodně ale v nadpisu jsou chuťovečkou

0 0
možnosti

mammamia

20. 8. 2008 14:04
!!!

opravte si nadpis

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1287x
lektor efektivní výchovy, student UTB Zlín s mezerami v pravopisu, maminka, 172cm, 50kg :-)www.zaharowska.cz

Seznam rubrik