Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nyny.

5. 1. 2009 16:43
kristovanoho

smíkal ???!!! opravdu jste napsala smíkal, a to ještě navíc asi 3x ? Jak nemám v zvyku komentovat pravopis, tak teda ale fuj, fuj, fuj fuj.

0 0
možnosti

standa z Ostravy

6. 1. 2009 5:44
Re: kristovanoho

Ono " v zvyku" není taky košér. A na otázku autorky příkládám svůj názor. Myslím si, že většině nenasytných teď proudí hlavou, jak zopakovat totéž ještě jednou. Nebo přinejmenším jak si to vynahradit jinde a na někom jiném. Ty jejich úchilnosti by museli být trestné. A ty největší Esa se z toho dostali včas. To spýše bude muset krizi odpracovat lid a obětovat se nejeden malý podnikatel.

0 0
možnosti

Valki

5. 1. 2009 11:49
Dovolil bych si nesouhlasit - 1. část

Jsem aplikovaný matematik, s Johnem Nashem jsem se seznámil spíše skrz jeho práci, nemohu říct, zda to byl nafoukanec nebo ne – pravda, o tom nic nevím. Ale nesouhlasím s některými dalšími názory prezentovanými ve Vašem článku. Nechci Vám je brát, nepovažuji za nutné Vám vnucovat jiné ideje, jen chci nabídnout můj názor.

Nafoukaná ekonomická věda? Osobně se mi líbí definice ekonomie jako vědy, která popisuje lidské chování při omezených zdrojích a navíc vzhledem k mému matematickému zaměření se zabývám převážně pozitivní ekonomií, tudíž na ekonomii nevidím nic nafoukaného – je to prostý popis situace, ze kterého se následně mohou odvodit další kroky. V čem se liší od jiných věd? Například od medicíny? Tam také zkoumáte pacienta a poté zahájíte léčbu. Mluvíte o nafoukaných ekonomech – tím pravděpodobně myslíte lidi, kteří zneužívají své znalosti ekonomie, aby se určitým způsobem obohatili na úkor druhých.

0 0
možnosti

Valki

5. 1. 2009 11:49
Dovolil bych si nesouhlasit - 2. část

Copak nejde i mnou zmíněné medicíny zneužít? A přitom to je věda, která je primárně určená k tomu, aby pomáhala. Není chyba v tom, že jsme jen lidé a mnoho z nás se snaží prodrat na vrchol ať to stojí co to stojí? Dříve když jste chtěla něčí peníze tak jste mu rozrazila hlavu kamenem. Dnes mu nabídnete úvěr s hvězdičkou u úrokové míry a doplňujícím popisem psaným titěrným písmem na poslední stránce smlouvy. Je kvůli tomu, že toto umožnila, ekonomie zlá? Abych použil opět mou medicínu – stejně dobře můžete člověku zaměnit léky. Výsledný efekt bude stejný jako s tím kamenem, a přitom medicína je přece „dobrá“ věda.

Jak jsem psal o definici ekonomie – je to věda zkoumající lidské chování. Pokud bude lidské chování nafoukané, pak jeho popis není nafoukaný. Je to jen popis nafoukaného chování. Výsledky se nám nemusí líbit, ale nejsou to výsledky ekonomie, ale výsledky jednání lidí.

0 0
možnosti

Jaroslav Fikar

5. 1. 2009 9:42
Docela pitomost...

...celý tenhle tenhle článek.

a) proč minulý čas, jestli se nepletu, John Nash ještě žije

b) jestli se nepletu, John F. Nash získal mimo jiné Nobelovu cenu, zatímco Zaharowská dostane tak leda karmu od podobných přitroublíků, kteří si pletou hrušky s jabkama Rv

0 0
možnosti

forhend

5. 1. 2009 10:59
Re: Docela pitomost...

Pane Jaroslave vysvětlete mně i slečně Zaharowské jak to tedy je! ?:-)

0 0
možnosti

snegon

5. 1. 2009 8:49
Myslím,

že šizofrenik nejste, naopak vystihla jste to přesně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1287x
lektor efektivní výchovy, student UTB Zlín s mezerami v pravopisu, maminka, 172cm, 50kg :-)www.zaharowska.cz

Seznam rubrik